Blind date met de oogvereniging Overijssel

Ons Lustrumjaar zit bomvol activiteiten! Van feestjes en borrels, naar een uitje naar de Gamebox, naar met een bierfiets door de stad. Maar we hebben ook activiteiten met het doel om onze leden iets bij te brengen. We vinden het belangrijk om onze leden bewust te maken allerlei soorten maatschappelijke onderwerpen.

Zo ook de activiteit Blind date. Oogvereniging Overijssel heeft ons een leuke en bewustmakende voorlichting gegeven op onze Soci√ęteit Asterion. Naast het delen van hun persoonlijke verhalen, konden de leden de hele avond meemaken hoe het is om blind te zijn. Van een biertje bestellen bij de bar (en dan maar uit zien te vogelen hoeveel muntgeld je moet geven) naar een rondje om de kerk lopen met een blindenstok. Ook kregen de leden een heerlijke tapas aangeboden door Caballeros, die zij natuurlijk ook blind moesten opeten.

Naast de grappige activiteiten was er ook ruimte voor diepgang. Na een lange avond kon bij ons de blinddoek weer af. Maar er zijn ook mensen waarbij dat niet kan, en altijd de narigheden van het niet kunnen zien bij zich dragen. Bijvoorbeeld het niet mee krijgen van gebeurtenissen, het niet goed kunnen volgen van gesprekken door teveel prikkels. maar we kregen ook te horen hoe mooi het leven kan zijn als je blind bent! Het genieten van muziek, de mooiste rieten manden kunnen vlechten en een enorm getraind gehoor hebben. Een blind leven kan een heel mooi leven zijn.