Avontuur

Binnen AEGEE-Enschede kun je ontzettend veel avonturen beleven, er zit altijd wel iets voor jou tussen. Van themafeesten op de kroeg, waar je je leukste outfit aan kan trekken tot gave activiteiten zoals waterskiën. Behoefte aan meer buiten Enschede? Of lijkt het je leuk meer mensen uit Europa te ontmoeten? We hebben een groot netwerk van 160 zusterverenigingen, waar je kennis kan maken met mensen en culturen uit heel Europa! Daar kan je unieke momenten beleven die je niet snel in Enschede zult vinden. 

De activiteiten die de komende tijd gepland staan, kun je hier vinden. Voor meer informatie over ons Europese netwerk, kun je deze pagina bezoeken. Hieronder een greep uit de activiteiten die de vereniging organiseert:

Kroegeten

Geen zin om te koken, maar wel zin om met je jaarclub te eten? Geen probleem, ongeveer eens per module regelt het bestuur kroegeten. Vroeger werd er gekookt door de kookcommissie, tegenwoordig worden er vaak pokébowls of andere catering geregeld. Deze culinaire hoogstandjes wil je niet missen!

Koningsdag bootje varen

Een terugkerende activiteit is het bootje varen met Koningsdag. Met de vereniging reizen we af naar Utrecht, waar we door de grachten gaan varen. Dit is een van de favoriete activiteiten die je zeker niet wilt missen!

Agora

Een Algemene Ledenvergadering die een hele week duurt, hoe kan dat nou leuk zijn? Ga een keer mee op Agora en je komt er achter! Je zult een week beleven waarbij overdag serieuze zaken besproken worden over de voortgang en toekomst van AEGEE in heel Europa, maar ’s avonds de leukste feesten georganiseerd worden. Je leert niet alleen veel over de structuur van het netwerk en hoe discussies gevoerd worden, ook leer je veel nieuwe mensen en culturen kennen. 

Sintercantus

Rond 5 december komt de goedheiligman ook nog even langs om in de kroeg een fantastische cantus te geven. De Sintercantus is een zang- en drinkfestijn, waarbij  Sinterklaas en zijn pieten orde houden in de kroeg en ons begeleiden met hun favoriete sinterklaas en cantus liedjes. Deze cantus wil je echt niet missen…

Summer University

Een gave vakantie met mensen die je niet kent in een stad die je niet kent. Lokale studenten, lid van een AEGEE vereniging, in een andere Europese stad nemen je mee. Zij laten hun cultuur zien, waar ze vandaan komen en wat je allemaal in de omgeving kan doen. Zo heb je binnen twee weken, 25 nieuwe vrienden, ken je een nieuwe stad en heb je genoten van een gave vakantie.

Werkacties

Elk jaar staat AEGEE-Enschede op diverse festivals, zoals de Zwarte Cross en Hardfest en dat volledig gratis. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen is op het festival tappen. Daarmee hebben we een gratis festival en je haalt ook nog eens geld op voor de vereniging!

Wijnborrel

Bij deze borrel maakt ons meestal gedronken goudgeel gerstenat plaats voor een ander drankje, namelijk wijn. Een wijnkenner komt ons vertellen over wijnen uit een specifiek land of gebied. En probeert ons de leer van het proeven van wijn goed uit te leggen.

Bootborrel

Eén keer per jaar reizen wij af naar onze zustervereniging in Leiden om daar op de grachten van de mooie stad te genieten van een drankje. Op de boot leer je natuurlijk de leden van AEGEE-Leiden kennen, om daarna samen een feestje te bouwen.