Avontuur

Binnen AEGEE-Enschede kun je honderduit avonturen beleven, hier zit altijd wel iets voor jou tussen. Van themafeesten op de kroeg, waarbij je je kunt uitdossen in de beste outfits tot gave activiteiten zoals waterskiën. Wanneer Enschede te klein voor je wordt, hebben we ook nog een groot netwerk van 160 zusterverenigingen waar je kennis kunt maken met mensen uit heel Europa. Daar kan je unieke momenten beleven die je niet in Enschede zult vinden.

De activiteiten die de komende tijd gepland staan, kun je hier vinden. Voor meer informatie over ons Europese netwerk, kun je deze pagina bezoeken. Hieronder een greep uit de activiteiten die de vereniging organiseert:

Agora

Een Algemene Ledenvergadering die een hele week duurt, hoe kan dat nou leuk zijn? Ga een keer mee op Agora en je komt erachter! Je zult een week beleven waarbij overdag serieuze zaken besproken worden over de voortgang en toekomst van AEGEE in heel Europa, maar ‘s avonds de leukste feesten georganiseerd worden. Je leert niet alleen veel over de structuur van het netwerk en hoe discussies gevoerd worden, ook leer je heel veel nieuwe mensen en culturen kennen.

 

Summer University

Een gave vakantie met mensen die je niet kent in een stad die je niet kent. Lokale studenten, lid van een AEGEE vereniging, in een andere Europese stad nemen je mee. Zij laten hun cultuur zien, waar ze vandaan komen en wat je allemaal in de omgeving kan doen. Zo heb je binnen twee weken, 25 nieuwe vrienden, ken je een nieuwe stad en heb je genoten van een gave vakantie.

Zeildag

Met valkjes de meren onveilig maken, heerlijk genieten van het zonnetje, de wind door je haren… Wie wil dat nu niet? En dan ook nog eens met je vrienden, onder het genot van een drankje en op het einde van de dag natuurlijk samen barbecueën.

 

 

Werkacties

Elk jaar staat AEGEE-Enschede op diverse festivals, zoals de Zwarte Cross en Hardfest en dat volledig gratis. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen is op het festival tappen. Daarmee hebben we een gratis festival en je haalt ook nog eens geld op voor de vereniging!

Sintercantus

Rond 5 december komt de goedheiligman ook nog even langs om in de kroeg een fantastische cantus te geven. De Sintercantus is een zang- en drinkfestijn, waarbij  Sinterklaas en zijn pieten orde houden in de kroeg en ons begeleiden met hun favoriete sinterklaas en cantus liedjes. Deze cantus wil je echt niet missen…

Wijnborrel

Bij deze borrel maakt ons meestal gedronken goudgeel gerstenat plaats voor een ander drankje, namelijk wijn. Een wijnkenner komt ons vertellen over wijnen uit een specifiek land of gebied. En probeert ons de leer van het proeven van wijn goed uit te leggen.

Bootborrel

Eén keer per jaar reizen wij af naar onze zustervereniging in Leiden om daar op de grachten van de mooie stad te genieten van een drankje. Op de boot leer je natuurlijk de leden van AEGEE-Leiden kennen, om daarna samen een feestje te bouwen.

Kroegeten

Eens in de zoveel tijd trekt onze kookcommissie alles uit de kast om voor ons lekker te koken. Elke keer proberen ze er iets bijzonders van te maken. Van kaasfondue, tot stoofvlees, van paella tot drie soorten curry. Deze culinaire hoogstandjes wil je niet missen!