Over ons

AEGEE-Enschede is een open studentenvereniging, wat betekent dat we een vereniging zijn voor studenten van alle soorten studies, achtergronden en afkomsten. Iedereen die studeert is welkom. En bij AEGEE, dé open studentenvereniging van Enschede, betekent dit ook echt welkom. Je hoeft dus niets te bewijzen, we hebben geen verplichte introductie of hiërarchie. Bij AEGEE-Enschede geloven we in goede vriendschappen, op basis van positieve ervaringen. Deze ervaringen lopen uiteen van liftweekenden tot gave feesten, van skireizen tot interessante lezingen en van gala’s tot cantussen. Kortom: voor ieder wat wils!

IMG_0504

Met al deze activiteiten bouw je hechte vriendschappen op. Deze vriendschappen zetten zich voort in de vele verenigingsverbanden die we hebben. We hebben jaarclubs die elke dinsdag voor de kroegavond met elkaar eten en samen vakanties organiseren.We hebben zes disputen die, naast de kroegavonden en activiteiten, een dusdanige band hebben gevormd dat ze jaren later nog wekelijks met elkaar afspreken.  We hebben residenties, ofwel huizen waarin leden van AEGEE-Enschede samenwonen. En we hebben ook nog genootschappen, die met elkaar een passie of liefde delen en dat willen delen met de vereniging. Denk aan een Zoete-witte-wijn genootschap  of een Marvel genootschap..

Ook is er bij ons ruimte om je te ontwikkelen op gebieden die je bij je studie niet langskomen. Zo kan je leren hoe je een feest organiseert, kun je de introductieperiode organiseren, maar ook kan je leren programmeren, grafisch vormgeven en werken in teamverband met mensen van andere studies. Zo kun je leren voorzitten, een begroting of draaiboek maken en spreken voor groepen.