Europa

Als AEGEE-Enschede staan wij niet alleen. We maken deel uit van een netwerk van 100 zusterverenigingen (locals) en ruim 12.000 leden. In 1985 opgericht in Parijs onder de naam États Généraux des Étudiants de l’Europe (‘Association’ werd pas later toegevoegd) is AEGEE vandaag de dag uitgegroeid tot een van de grootste studentenverenigingen van Europa. Door dit netwerk kunnen wij onze leden meer avontuur bieden buiten Enschede en zelfs buiten Nederland. In Europa zal je de leukste herinneringen opdoen en allerlei nieuwe mensen ontmoeten. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in de verschillende commissies en werkgroepen van AEGEE-Europe.

Summer Universities

Summer Universities zijn de gaafste vakanties die ieder jaar door de verschillende zusterverenigingen in heel Europa georganiseerd worden. Zo zijn er elk jaar ruim 25 bestemmingen waar je 1 of 2 weken op vakantie kan. Van Krakau tot Las Palmas, en van Bakoe tot Londen worden alle soorten vakanties georganiseerd. Hou je van zon, zee en strand? Ga dan naar een van de vele Summer Universities bij de middellandse zee. Hou je meer van cultuur snuiven, dan zijn er naast de bekende Europese hoofdsteden zoals Parijs, Wenen en Berlijn ook het nog onontdekte midden en oost Europa. Maar natuurlijk kan je ook talen leren, sporten of dansen. Elk jaar wordt rond eind februari het aanbod voor de komende zomer geplaatst op de website van de Summer University.

Agora

De Agora is de Algemene Ledenvergadering (ALV) van AEGEE-Europe. Gedurende 4 à 5 dagen komen er gemiddeld 600 studenten vanuit het hele netwerk bij elkaar om de gang van zaken binnen het Europese netwerk te bespreken, mee te doen aan workshops en nieuwe leden te verkiezen voor het bestuur of een van de vele commissies en werkgroepen van AEGEE-Europe. Gelukkig is het niet alleen vergaderen, maar zijn er ‘s avonds ook fantastische themafeesten en heb je genoeg tijd om bij te praten met je vrienden uit Europa of om nieuwe mensen te leren kennen.

 

 

 

 

 

Nedertop

In Nederland zit in nagenoeg elke studentenstad een AEGEE local, het zijn er tien in totaal. De afstanden zijn goed te bereizen met het OV en daarom zien we elkaar geregeld. We gaan bijvoorbeeld wel eens op borrelhop, waarbij we een avond op bezoek gaan bij de borrel van een andere vereniging. We organiseren ook activiteiten samen of nodigen elkaar uit voor activiteiten. Ook wordt ieder jaar een ledenuitje georganiseerd. Door de Nedertop ken je overal in Nederland mensen en zijn er altijd mensen die je de leukste plekjes van de stad kunnen laten zien.