Nieuws van het actieprogramma #hardgaan053

Flyer-Crazy88-challenge__hardgaan053

Crazy88 challenge: 88 opdrachten uitvoeren als start van de vakantie

Jongeren in Enschede kunnen op dinsdag 13 juli meedoen met een Crazy88 challenge. Crazy88 is een populaire challenge waarbij jongeren 88 uiteenlopende, vaak uitdagende, opdrachten moeten uitvoeren binnen een gestelde tijd. De activiteit begint en eindigt in het theater van Concordia aan de Oude Markt, maar het grootste gedeelte van de activiteit zullen de deelnemers in groepjes verspreid over Enschede te vinden zijn; op zoek naar mensen, plekken en voorwerpen om zo veel mogelijk opdrachten tot een goed einde te brengen. Creativiteit is hierbij zeker vereist. Deze start-van-de-zomer-challenge is onderdeel van het actieprogramma voor jongeren: #hardgaan053.

Over Crazy88 

Dinsdag 13 juli om half 11 vindt de kick-off plaats in het theater van Concordia op de Oude Markt in Enschede. Hier vindt de kennismaking plaats en worden de regels uitgelegd door cabaretier/presentator Jeffrey Kleine Koerkamp. Daarna krijgen de deelnemers een lijst met 88 uitdagende opdrachten mee en hebben ze drie uur de tijd om met hun groepje zo veel mogelijk opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten kunnen variëren van makkelijk tot bijna onmogelijk en zijn zowel sportief als creatief van aard. Bijvoorbeeld: doe je favoriete sportmoment na, doe een handstand tegen een muur, speel een levend standbeeld plus probeer hiermee geld te verdienen en vind twee mensen die samen 88 jaar oud zijn. Bij het uitvoeren van de opdrachten moeten er foto’s en filmpjes gemaakt worden om na afloop aan te tonen dat opdrachten daadwerkelijk gedaan en gelukt zijn.  

Na drie uur zwoegen keren de deelnemers weer terug naar het theater aan de Oude Markt, worden de resultaten getoond en worden de winnaars gekozen. Hierbij geldt: hoe meer opdrachten een groepje heeft volbracht, hoe groter de kans dat ze één van de prijzen winnen. Leuke foto’s en filmpjes van opdrachten lopen kans om getoond te worden op het grote scherm in het theater. De middag wordt afgesloten met een drankje en zal eindigen rond half vier.

Aanmelding 

Jongeren vanaf 15 jaar kunnen zich met z’n tweeën, drieën of vieren opgeven om als groepje deel te nemen aan de Crazy88 challenge. Deelname is gratis. Er is een bepekt aantal plaatsen in het theater dus snel aanmelden is het advies. Aanmelden kan tot maandag 12 juli 17.00 uur via Crazy88@hardgaan053.nl. Zet in de mail uit hoeveel mensen het groepje bestaat.Over #hardgaan053 
#hardgaan053 is de naam van het actieprogramma voor jongeren in Enschede. Initiatiefnemers Alifa, Concordia en Sportaal zijn het offensief gestart om met jongeren voorbij corona te kijken en om de fun op een verantwoorde manier voor hen terug te brengen. Tot en met eind juli is er een uitgebreid activiteitenprogramma met gratis sport- en culturele activiteiten, een zomerkamp, een weekend chillcafé en activiteiten op scholen. Jongeren kunnen zelf ook ideeën aandragen.  
Alle activiteiten zijn gratis voor jongeren in Enschede. Het programma is te vinden op www.hardgaan053.nl.