EPM 2023

IMG_0550 (1)

Van 15 tot en met 19 februari 2023 vond de European Planning Meeting (EPM) plaats in Krakau. Hier waren zo’n 130 studenten vanuit heel Europa bij, waarvan zes uit Enschede! De EPM was een mooie mogelijkheid om kennis te maken met veel nieuwe mensen.

Maar wat is een EPM dan eigenlijk?

AEGEE-Europe heeft twee grote evenementen per jaar genaamd Agorae, waarop de status van AEGEE-Europe wordt besproken. Dit jaar vindt de Spring Agora in mei plaats in Enschede!

Op de Autumn Agora, die rond oktober plaatsvindt, worden zogenaamde Focus Areas voor de Strategic Plan gekozen waarvoor AEGEE-Europe zich wil inzetten. Om de focus areas verder uit te kunnen werken tot een Action Agenda, vindt er een European Planning Meeting plaats. Een Action Agenda bestaat uit concrete doelen die AEGEE-Europe wil naleven. In meerdere dagen en vele sessies worden er conceptversies van deze doelen gemaakt voor elke Focus Area, waarna het Comité Directeur (het bestuur van AEGEE-Europe) deze afmaakt en om feedback vraagt. Op de Spring Agora zal er over de Action Agenda gestemd worden.

Daarnaast werd er op de EPM gebrainstormd over Organisational Improvements binnen AEGEE-Europe, dus over de structuur en hoe AEGEE-Europe bepaalde zaken aanpakt. Verder was er een thematische conference, waarbij de deelnemers naar sprekers naar keuze konden luisteren die onder andere vertelden over de situatie in Oekraïne of hun LGBTQ+ ervaringen.

Naast de wat serieuzere sessies overdag, was er ‘s avonds ook een sociaal programma. Zo was er een Classy Night, waarbij iedereen op z’n best gekleed naar de club ging, maar ook een Heaven or Hell feest. Op de laatste avond vond de European Night plaats, een populaire traditie binnen AEGEE-Europe. Bij een European Night nemen deelnemers drankjes en eten mee die bij hun cultuur horen. Zo stond Nederland daar uiteraard met jenever, stroopwafels en dropjes!

Al met al was de EPM informatief, nuttig en erg gezellig!