Ervaring van Babs

babs

Babette Schutte

Student Popacademie & Mediamusic

Hi! Ik ben Babs, een tweedejaars (inmiddels praktisch gezien al derde jaars) muziekstudent. Tijdens mijn eerste jaar aan ArtEZ, het conservatorium van Enschede, merkte ik dat ik in een enorme 'muziek bubbel' was beland. Alle studenten in mijn omgeving waren dag in dag uit met hetzelfde bezig: muziek. Begrijp me niet verkeerd, ik praat dolgraag over muziek, maar het leek me ook wel eens verfrissend om in contact te komen met andere studenten. Me inschrijven bij een studentenvereniging leek me daarom een goede oplossing! Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld voor ik me inschreef bij AEGEE, AEGEE heeft in mijn ogen zo'n andere sfeer dan de andere studentenverenigingen in Enschede. AEGEE sprak me aan omdat ik mijn eerste keer op de kroeg al echt een 'doe lekker wat je wil, alles is oké' sfeer proefde. AEGEE sprak me aan omdat ik meteen met open armen ontvangen ben. AEGEE sprak me aan omdat er zoveel verschillende mensen rondlopen, met verschillende karakters en verschillende verhalen. AEGEE is perfect voor mij.

Nou is mijn opleiding best wel intensief, maar één of twee keer in de week borrelen op de kroeg, werkte juist enorm ontspannend voor mij. Het lijkt me geen tijd of moeite te kosten om op de kroeg te zijn, het is vooral een goede uitlaatklep en lekker verfrissend om allerlei mensen te spreken die iets compleets anders doen met hun leven. Daardoor is het dus ook waanzinnig goed te combineren met m'n studie!Het klinkt misschien een beetje raar, of juist enorm cliché, maar ik heb best wel wat kunnen leren van AEGEE. Daar komt een stukje bij kijken op sociaal vlak, want tijdens gesprekken met verschillende AEGEE'ers heb ik wel eens wat geleerd of ben ik wel eens vanuit een ander perspectief naar een situatie gaan kijken. Daarnaast heb ik ook wat geleerd met betrekking tot het nemen van verantwoordelijkheid, tijdens mijn deelname in verschillende commissies. Zo leer je, bijvoorbeeld, organisatie skills. Bovendien houden ze bij AEGEE wel van discussies waardoor je je mond open leert te trekken, op zich ook geen nutteloze skill.

Ik zou AEGEE-Enschede in één zin kunnen omschrijven, maar ik doe het met één woord: grenzeloos. Je raakt nooit uitgepraat, er is altijd wat te beleven en er is altijd wat te leren. AEGEE heeft áltijd wat te bieden en de ervaringen die je opdoet bij AEGEE, blijven je mogelijk ook voor altijd bij.

Mijn hoogtepunt bij AEGEE was misschien wel de HAIP, de introperiode van AEGEE, want hoe wij toen werden ontvangen, als eerstejaars, was heerlijk. We kregen alle aandacht, werden regelmatig aangesproken en konden daardoor ook goed de leden van AEGEE-Enschede leren kennen. Verder was de invulling van die periode ook hartstikke leuk: toffe activiteiten, gekke feestjes. Ik heb enorm genoten van die periode want we zijn toen echt met open armen verwelkomt.

Het lijkt mij stiekem heel tof om volgend jaar een keer onderdeel te zijn van het presidium van een cantus. Nou zou er vorig jaar een cantus georganiseerd worden door vrouwen, zoiets lijkt me daar ideaal voor! Er zijn verder genoeg commissies waar ik wel interesse in heb, zoals, onder andere, de almanak commissie, de DIES commissie en de kamp commissie. Ik word sowieso nog wel eens activist.