Ervaring van Faisane

Hoihoi! Ik ben Faisane, ik ben 20 jaar en derdejaars Bachelor Technische Geneeskunde student. In mijn tweede jaar hier in Enschede ben ik lid geworden van AEGEE-Enschede. Het leek me namelijk leuk om meer nieuwe mensen te ontmoeten en een studentenvereniging leek mij daar de juiste plek voor. Dat was zeker waar; ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt bij AEGEE. Ik heb voor AEGEE gekozen omdat de mensen daar zo open en verwelkomend zijn! Sowieso is het open omdat er geen ontgroening is en er ook geen verplichtingen zijn, waardoor je naar de kroeg en naar activiteiten kan gaan wanneer je zelf wilt. Hierdoor heb ik mij ook geen zorgen hoeven maken of het mijn studie zou beïnvloeden, aangezien ik naast mijn Bachelor studie ook aan het Honours programma ging beginnen, want ik kon zelf bepalen wanneer ik bij AEGEE wilde zijn. Als ik er dan eenmaal ben, zijn er genoeg andere mensen die zin hebben in een borreltje of een feestje. Het is ook een erg diverse groep, waardoor je makkelijk een groep mensen vindt met wie je goed om kan gaan. Zo zit ik ook bij een dispuut van AEGEE, waar ik het ook erg naar mijn zin heb. Daarnaast zijn er veel verschillende activiteiten, zoals vele feesten of bijvoorbeeld borrelen op een boot in Utrecht met Koningsdag. Het hoogtepunt vond ik toch wel het gala afgelopen jaar, waar je met zoveel verschillende mensen samenkwam en kon genieten. Bovenop de leuke activiteiten zijn er bij AEGEE genoeg kansen om je te verbreden: commissies, werkgroepen en volgend jaar ga ik er zelfs een bestuursjaar doen! Het is een goede manier om skills te ontwikkelen die je niet zo snel bij je studie zou ontwikkelen.

Als ik AEGEE-Enschede dan in 1 zin zou moeten samenvatten, zou dat zijn: deze vereniging is open, divers, een plek om jezelf te zijn en je ding te kunnen doen, en natuurlijk kei gezellig!