Ervaring van Luuk

Hoihoi, Ik ben Luuk en ik zit inmiddels in mijn derde jaar van Industrial Design Engineering. In mijn tweede jaar ben ik lid geworden bij AEGEE-Enschede. Ik merkte bij andere verenigingen snel dat mensen lid werden puur voor de naam van de vereniging, bij AEGEE kiezen mensen juist voor de mensen wat zorgt voor een fijne en saamhorige sfeer.

Wat ik zelf fijn vind aan AEGEE is dat het zo vrijblijvend is, je kan het zo druk maken als je zelf wil. ‘Build your own Student Association’ vind ik nog steeds erg toepasselijk. Je kunt de persoon zijn die eens in de zoveel maanden langs komt op een vet feest, of juist actief is bij de vereniging of lid wordt bij een dispuut, het maakt allemaal niet uit! Daarom is het voor mij ook goed te combineren met mijn studie. Als je een keer niet op een borrel komt opdagen kijkt niemand daar van op.

Wat ik het leukst vind aan AEGEE is het leren kennen van nieuwe mensen. Sinds AEGEE binnen Europa, maar dus ook binnen Nederland actief is, zul je vaak de kans krijgen om nieuwe mensen te ontmoeten. Zo was een van mijn favoriete momenten de activiteit in Utrecht met koningsdag!

Als ik AEGEE in een (lange) zin zou moeten omschrijven, is dat: Jij hoeft je niet aan te passen aan AEGEE, AEGEE past zich aan aan jou! Wat ik daarmee bedoel is dat je niet wordt geforceerd om bij bepaalde activiteiten of borrels te zijn, je kunt precies uit AEGEE halen waar je behoefte aan hebt.

Mijn plannen voor de toekomst bij AEGEE zullen niet heel veel anders zijn dan nu. Ik geniet nog steeds van de borrels op dinsdag in Asterion met mijn jaarclub en activiteiten met mijn dispuut. Mogelijk als ik klaar ben met mijn bestuursjaar bij mijn studievereniging, lijkt het me leuk om bij een commissie te gaan!