Wanneer de Kick-In voorbij is, is het tijd voor Het After Intro Programma, oftewel de HAIP, de introductieperiode van AEGEE-Enschede. De HAIP is dé manier om AEGEE te leren kennen! Tijdens Het After Intro Programma leer je in vijf weken de vereniging en haar leden kennen. 

AEGEE kent geen ontgroening, in plaats daarvan hebben wij de HAIP. Je leert zo de vereniging goed kennen, zonder enige verplichting. Tijdens deze periode vinden er iedere dinsdag en donderdag activiteiten plaats. Je leert de ouderejaars kennen, net zoals de disputen, jaarclubs, commissies, genootschappen, het bestuur en het sociëteitsbestuur. Maar vooral ook elkaar, de andere deelnemers van de HAIP, je lichting!

Het thema van dit jaar is: Oops, HAIP did it again! We zullen (alweer) ervoor zorgen dat jij de beste start van je studentenleven maakt hier in Enschede!

Programma

No event found!

Over AEGEE

AEGEE-Enschede is dé open studentenvereniging van Enschede. Dit houdt in dat de vereniging geen ontgroening heeft en dat je op elk moment lid kan worden! Bij onze jaarclubs, disputen en genootschappen maak je vrienden voor het leven. Verder kan je jezelf ontplooien binnen commissies of zelfs een bestuursjaar. Elke dinsdag en donderdag komen leden naar onze sociëteit Asterion, op de begane grond van de Pakkerij, om met elkaar te borrelen. Ben je geïnteresseerd in een nieuw avontuur. Kom dan vooral een kijkje nemen bij onze vereniging!

Ook na de Kick-In is er tijd om de vereniging te leren kennen. Dit kan tijdens de HAIP, Het After Intro Programma. Meer informatie daarover kun je op deze pagina vinden. Je kunt je vrijblijvend inschrijven, zo blijf je geïnformeerd over de activiteiten die gaan komen en kun je altijd langskomen op de kroeg!

In je eerste jaar krijg je de mogelijkheid om een jaarclub te vormen. Een jaarclub bestaat uit 5 tot 15 leden van dezelfde AEGEE lichting.  Je bedenkt een naam, logo, proost en ontwikkel je een eigen identiteit binnen de vereniging. Met deze jaarclub eet je samen, doe je mee aan activiteiten of organiseer je ze zelf.

Binnen AEGEE-Enschede hebben we zes verschillende disputen. Dit zijn verticale verbanden van een groep mannen of vrouwen die samen een bepaalde band hebben. Daarnaast is er één gemengd dispuut. In tegenstelling tot AEGEE-Enschede hebben de disputen van AEGEE-Enschede wel een kennismakingstijd. 

AEGEE-Enschede kent verschillende commissies die de vereniging draaiende houden. Zo zijn er commissies die een mooie activiteit neerzetten zoals de Diescommissie of de Batavierenracecommissie. Maar we hebben ook commissies die ondersteunend werk verrichten, zoals het PromoTeam of het Computer Operating Team. 

Op de begane grond van de pakkerij bevindt zich onze eigen sociëteit waar het schuimende Grolsch je al snel tegemoet komt. Hier komen de leden van AEGEE-Enschede samen op dinsdagen en donderdagen  om te genieten van elkaars gezelschap. Ook worden er regelmatig feesten georganiseerd door en voor de leden van AEGEE. 

Leden aan het woord

Florine Glastra

Drie jaar geleden ben ik begonnen met de studie Technische Geneeskunde aan de UT. Tijdens mijn Kick-In heb ik toen erg zitten twijfelen of ik me zou inschrijven bij AEGEE of een andere vereniging. Na veel denkwerk ben ik toen toch lid geworden bij een andere vereniging. Al snel merkte ik dat ik daar niet helemaal op mijn plek was. Ik schreef me uit en ben het jaar daarna naar AEGEE gegaan. Bij AEGEE zaten mensen waarbij ik me veel meer op mijn gemak voelde. AEGEE is een plek waar iedereen lekker zichzelf kan zijn en waar mensen openstaan voor iedereen. AEGEE is wat intiemer en dat vind ik fijn. 

Ik ga bijna elke dinsdag en donderdag met super veel plezier naar de kroeg. Er is altijd wel iemand waarmee je een praatje kan maken, over de uiteenlopendste zaken. Zo kan er gediscussieerd worden of de meest willekeurige onzin worden verteld. Ook is er altijd wel iemand in voor een spelletje beerpong of een ander kaartspel. Niks moet, alles mag. Soms is het een avond lekker rustig borrelen, maar soms kan een avond ook heerlijk escaleren in een feestje.

Doordat je met iedereen altijd gezellig een praatje kan maken, kan je helemaal zelf bepalen hoeveel tijd je doorbrengt bij AEGEE. Als je het even druk hebt kom je een keertje niet en als je denkt ik heb zin in een leuke avond, dan kom je gewoon. 

Eén van mijn leukste herinneringen bij AEGEE is het kamp en dan vooral de cantus. Hierbij worden de verhalen van het het afgelopen jaar, op een leuke manier vertelt. Om dat allemaal weer een keer te horen, is gezellig met de hele vereniging. 

Ik voel me zo thuis bij de gezelligheid, dat ik volgend jaar een bestuursjaar ga doen bij AEGEE. Zie ik jou volgend jaar ook?!

Jos Albers

Ik zit nu drie jaar in Enschede en ga binnenkort beginnen met afstuderen aan een master Embedded Systems. Eigenlijk kwam ik compleet per ongeluk bij AEGEE terecht. Mensen van mijn doegroep vroegen of ik een keer mee ging om er een hapje te eten, en ik vond het er zo gezellig dat ik al gauw lid werd.

Ik heb binnen de vereniging sowieso al een hechte groep vrienden gemaakt. Ik ben namelijk enorm fan van mijn jaarclub, Crescendo, met wie ik elke zomer op vakantie ben geweest, meerdere 21-diners hebben gedeeld en de leukste feestjes heb bezocht. Ik denk dat mijn hoogtepunt bij AEGEE dan ook het houden van ons eigen feestje als jaarclub was.

Ook heb ik activisme binnen AEGEE gedaan; ik ben namelijk bezig geweest met de AEGEE almanak van 2020, een soort jaarboek van de vereniging. Daar heb ik ook erg veel van geleerd, naast hoe leuk het was. AEGEE en de mensen binnen AEGEE hebben me de afgelopen jaren erg uit mijn schulp laten kruipen.

AEGEE kost je zoveel tijd als je wil en ik ben het ene jaar actiever geweest dan het andere, maar ik was al redelijk actief mee aan het lopen tijdens mijn pre-master en die was prima te doen. Eigenlijk is het heel goed om even te ontspannen naast je studie, en ik haal die ontspanning uit kanopolo, borrels en feestjes!

Dit studiejaar ga ik beginnen met mijn afstudeeropdracht, dus ik ga nu (als het goed is) mijn laatste jaar tegemoet. Een nieuw hoofdstuk inslaan is natuurlijk erg leuk en spannend, al word ik wel een beetje weemoedig als ik denk aan de afgelopen jaren bij AEGEE. Maar het feestje is nog niet voorbij, ik ben op dit moment bezig met mijn intrede bij een heel leuk dispuut, Eximiae Unitatis. Daar verwacht ik na mijn studie ook nog gezellig mee te kunnen doen!

Hopelijk zie ik jullie op de kroeg!

Interesse in de HAIP?

Je interesse wordt doorgegeven aan de HAIP-commissie, die zetten je op de HAIP-maillijst. Je krijgt zo snel mogelijk een mailtje van de commissie met de huidige info over de HAIP. Tijdens de HAIP je nog inschrijven is geen probleem.

Je zit nergens aan vast en je mag gewoon langs komen wanneer je wil 🙂

veelgestelde vragen

Bij AEGEE-Enschede lid worden kan door het inschrijfformulier in te vullen. Inschrijven kan bij AEGEE gedurende het hele jaar! Je kunt tijdens de HAIP weken ontdekken of AEGEE wat voor je is voordat je besluit om lid te worden.

Nee! Bij AEGEE kan je je het hele jaar door inschrijven! Wij hebben geen datum waarvoor je je moet ingeschreven hebben, omdat we altijd open staan voor iedereen. Wel begint het jaarclubtraject, waar je als eerstejaarslid een jaarclub vormt met mede eerstejaars, na de HAIP. Als je in je eerste jaar een jaarclub wil vormen, kan je je beter voor deze tijd inschrijven. Wordt je wel halverwege het jaar lid, dan kun je het jaar daarop meedoen aan het jaarclubtraject en een jaarclub vormen.

Nee, AEGEE-Enschede is een open studentenvereniging, wat betekent dat we geen ontgroening hebben en je op elk moment lid kan worden. Na de Kick-In is er tijd om de vereniging tijdens de HAIP te leren kennen!

Bij AEGEE betaal je jaarlijks een contributie van €60. Maar omdat je met de Winter HAIP halfjaarlijks lid wordt, kost het je nog minder.

Natuurlijk! Je kunt bij AEGEE lid worden vanaf 17 jaar, je mag dan alleen geen alcohol drinken in onze kroeg Asterion.

De HAIP is Het After Intro Programma van AEGEE. Dit zijn twee weken die vol zitten met de leukste activiteiten om de vereniging beter te leren kennen, maar vooral natuurlijk om plezier te hebben. Tijdens de HAIP leer je veel verschillende mensen kennen van buiten je studie, maar ook van verschillende jaarlagen.

Als je meedoet aan de HAIP is er niks verplicht en draait alles om het gezellig hebben met elkaar. Bij vragen kun je contact met ons opnemen, of als je interesse hebt om deel te nemen kun je je hier aanmelden!

Bij AEGEE-Enschede geldt: studie gaat voor. Bij een geweldige studententijd horen natuurlijk ook goede punten tijdens de tentamenweken. Tijdens de tentamenweken kun je overal op de universiteit AEGEE’ers tegenkomen om samen te studeren. Na iedere tentamenweek organiseren we een natentamenfeest om het einde van de week te vieren!

Bij AEGEE kun je zelf bepalen hoe actief je wordt en hoeveel tijd je erin steekt. Na de HAIP kun je een jaarclub vormen en later kun je aansluiten bij een dispuut. Je kunt je ook aansluiten bij een van de vele commissies om naast je studie ook actief te zijn!

Bij AEGEE helpen we je graag op weg met je studie. In je eerste jaar is het belangrijk dat je je BSA haalt! Dit betekent dat je 45 studiepunten binnensleept. 

Gedurende het jaar houdt AEGEE rekening met de tentamenweken en zal geen activiteiten in deze periodes plannen. Hierdoor kun je je helemaal focussen op je studie, om daarna te genieten van het natentamenfeest!

Een studievereniging is verbonden aan jouw studie en houdt zich bezig met studiegerelateerde activiteiten en zaken. Hier ontmoet je dus mensen van je eigen studie. Een studentenvereniging richt zich juist op activiteiten naast de studie en ook iedereen van elke studie is welkom.

Ja! AEGEE heeft een eigen kroeg in de Pakkerij genaamd Asterion in het centrum van de stad als centrale ontmoetingsplek.

De pakkerij is hét studentengebouw midden in het centrum aan de Oude Markt. In de Pakkerij bevinden zich de vier grootste gezelligheidsverenigingen van Enschede. Een studentenvereniging, en AEGEE-Enschede bij uitstek, biedt verrijking naast je studie. Je komt in contact met mensen uit alle richtingen, ervaart de gaafste activiteiten en  maakt vrienden voor het leven!

Als je nu lid wordt van AEGEE ben je erbij wanneer alles weer mag, maar kun je natuurlijk ook genieten van alle activiteiten die nu in de corona-tijd georganiseerd worden. Zo komt bijvoorbeeld onze dies er nog aan, waarin ook altijd hele leuke activiteiten georganiseerd worden.

Dat kan zeker! Komende september krijg je de kans om met de dan nieuwe eerstejaars leden een jaarclub te vormen. Er zullen dan nog voldoende activiteiten worden georganiseerd dat je iedereen goed kent voordat je met ze een jaarclub vormt.