Ervaring van Jos

Jos

Jos Albers

Student Embedded Systems

Ik zit nu drie jaar in Enschede en ga binnenkort beginnen met afstuderen aan een master Embedded Systems. Eigenlijk kwam ik compleet per ongeluk bij AEGEE terecht. Mensen van mijn doegroep vroegen of ik een keer mee ging om er een hapje te eten, en ik vond het er zo gezellig dat ik al gauw lid werd.

Ik heb binnen de vereniging sowieso al een hechte groep vrienden gemaakt. Ik ben namelijk enorm fan van mijn jaarclub, Crescendo, met wie ik elke zomer op vakantie ben geweest, meerdere 21-diners hebben gedeeld en de leukste feestjes heb bezocht. Ik denk dat mijn hoogtepunt bij AEGEE dan ook het houden van ons eigen feestje als jaarclub was.

Ook heb ik activisme binnen AEGEE gedaan; ik ben namelijk bezig geweest met de AEGEE almanak van 2020, een soort jaarboek van de vereniging. Daar heb ik ook erg veel van geleerd, naast hoe leuk het was. AEGEE en de mensen binnen AEGEE hebben me de afgelopen jaren erg uit mijn schulp laten kruipen.

AEGEE kost je zoveel tijd als je wil en ik ben het ene jaar actiever geweest dan het andere, maar ik was al redelijk actief mee aan het lopen tijdens mijn pre-master en die was prima te doen. Eigenlijk is het heel goed om even te ontspannen naast je studie, en ik haal die ontspanning uit kanopolo, borrels en feestjes!

Dit studiejaar ga ik beginnen met mijn afstudeeropdracht, dus ik ga nu (als het goed is) mijn laatste jaar tegemoet. Een nieuw hoofdstuk inslaan is natuurlijk erg leuk en spannend, al word ik wel een beetje weemoedig als ik denk aan de afgelopen jaren bij AEGEE. Maar het feestje is nog niet voorbij, ik ben op dit moment bezig met mijn intrede bij een heel leuk dispuut, Eximiae Unitatis. Daar verwacht ik na mijn studie ook nog gezellig mee te kunnen doen!

Hopelijk zie ik jullie op de kroeg!