Ervaring van Jos

Jos

Jos Albers

Student Embedded Systems

Hey! Ik ben Jos. Ik zit nu al vier jaar in Enschede en ben bijna klaar met afstuderen aan een master Embedded Systems. Eigenlijk kwam ik compleet per ongeluk bij AEGEE terecht. Mensen van mijn doegroep vroegen of ik een keer mee ging om er een hapje te eten, en ik vond het er zo gezellig dat ik al gauw lid werd.

Ik heb binnen de vereniging sowieso al een hechte groep vrienden gemaakt. Ik ben namelijk enorm fan van mijn jaarclub, Crescendo, met wie ik elke zomer op vakantie ben geweest, meerdere 21-diners heb gedeeld en de leukste feestjes heb bezocht. Ik denk dat mijn hoogtepunt bij AEGEE dan ook het houden van ons eigen feestje als jaarclub was. Afgelopen jaar ben ik ook bij een super tof dispuut gegaan, Eximiae Unitatis. Met dispuut en jaarclub verwacht ik na mijn studie ook nog veel mee te mogen maken!

Ook heb ik activisme binnen AEGEE gedaan; ik ben namelijk bezig geweest met de AEGEE almanak van 2020, een soort jaarboek van de vereniging. Daar heb ik ook erg veel van geleerd, naast hoe leuk het was. AEGEE en de mensen binnen AEGEE hebben me de afgelopen jaren erg uit mijn schulp laten kruipen.

AEGEE kost je zoveel tijd als je wil en ik ben het ene jaar actiever geweest dan het andere, maar ik was al redelijk actief mee aan het lopen tijdens mijn pre-master en die was prima te doen. Het is juist heel goed om even te ontspannen naast je studie, en ik haal die ontspanning uit kanopolo, borrels en feestjes!

Ik ben op dit moment echt bijna klaar met mijn afstudeeropdracht, dus ik ben zo goed als klaar met mijn studententijd. Een nieuw hoofdstuk inslaan is natuurlijk erg leuk en spannend, al word ik wel een beetje weemoedig als ik denk aan de afgelopen jaren bij AEGEE. Maar de komende tijd ben ik nog wel even te vinden bij AEGEE, met het komende lustrum en mijn vrienden daar heb ik er nog wel even zin in!

Hopelijk tot ziens op de kroeg!