Ervaring van Thijmen

Testimonial Thijmen foto

Thijmen Stolwijk

Student Textile technologies

Heey, Ik ben Thijmen en een derdejaars student Fashion en Textile technologies aan de hogeschool Saxion.

Na een heel druk eerste jaar, merkte ik dat ik meer uit mijn studententijd wilde halen. Omdat ik de internationale variant van mijn opleiding doe, zijn de meeste van mijn vrienden buitenlands en miste ik een beetje de connectie met het Enschedese studentenleven. Via via ben ik toen bij AEGEE binnen gerold en na een gezellige avond niet meer weggegaan.

Omdat ik niet heel veel mensen van de universiteit kende en ook nog niet zo bekend was met het studentenleven in Enschede was ik best nerveus om AEGEE binnen te stappen, maar binnen no-time had ik super leuke gesprekken met mensen die ik nog nooit gezien had. AEGEE heeft een hele fijne sfeer waar iedereen vrij is om zijn eigen ding te doen. Ik heb avonden gehad waar we tot laat in de avond drankspelletjes deden, maar ook avonden dat ik meest interessante en leuke gesprekken heb gehad.
Nu ben ik lid van een tof genootschap waarbij we zeilen en wellicht iets te veel wijn consumeren, en heb met een tof groepje de beste jaarclub genaamd Narcissus op gericht. En zelf tijdens de corona lockdowns heb ik mijn studententijd kunnen redden door leuke online activiteiten en borrels. Ik kan AEGEE heel erg aanraden aan ieder die meer uit zijn studententijd wilt halen maar geen zin heeft in verplichtingen en ontgroeningen. Je kan hier binnen komen en zelf bepalen hoe actief jij je studentenleven inricht. Van disputen, jaarclubs en goede feestjes tot ouwehoeren in de late avond, het kan allemaal en je doet het zeker niet alleen.