Ervaring van Timo

Timo

Timo Haarman

Student Electrical Engineering

Hoi! Ik ben Timo, 23 jaar oud en nu al ongeveer vijf jaar lid bij AEGEE-Enschede. Iets wat ik super leuk vind aan AEGEE zijn de Summer Universities (SU). Ik ben zelf bij drie Summer Universities  betrokken geweest, één keer als organisator van de SU in Enschede en Amsterdam en twee keer als deelnemer.

De eerste SU waaraan ik heb deelgenomen was in Zagreb en Zadar in Kroatië in 2018. Het thema was Smells like Green Spirit, wat dus betekende dat deze SU redelijk georiënteerd was op sustainability, iets waar ik eigenlijk helemaal niet zo veel mee had. We waren met een groep van rond de 25 man en we hadden een supervol programma dat begon in Zagreb en eindigde aan de kust in Zadar. Enkele hoogtepunten waren hiken in de prachtige bergen rondom Zagreb, het bezoek aan de Plitvice meren en vervolgens het slapen in een gymzaal op slechts vijftig meter vanaf de zee in Zadar. We konden bijna elke dag wakker worden en meteen in zee springen, wel handig met 38 graden. We hadden een erg hechte groep en ik heb nog steeds veel contact met een aantal deelnemers.

Mijn tweede Summer University als deelnemer was in Lviv en Odessa in Oekraïne in 2019. Deze SU had een compleet ander thema dan die van mijn eerste, namelijk extreme sports. Er was wederom een superleuke groep, en er was meteen een gevoel van binding. De activiteiten op deze SU waren vrij intens, met als absoluut hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, dat ik van 40 meter hoogte vanaf de rand van een stadion gebungeejumped heb. De SU begon in Lviv, waarna we per nachttrein naar de kust bij Odessa gingen en vervolgens zijn we nog naar de Karpaten, een gebergte in het zuiden van Oekraïne gegaan.

SUs hebben mij veel gebracht, niet alleen een hoop internationale vrienden, maar ook een hele dosis extra levenservaring en herinneringen die ik nooit meer zal vergeten. Ik gun iedereen deze ervaringen!