Veelgestelde vragen

Bij AEGEE-Enschede lid worden kan door het inschrijfformulier in te vullen. Inschrijven kan bij AEGEE gedurende het hele jaar! Je kunt tijdens de HAIP weken ontdekken of AEGEE wat voor je is voordat je besluit om lid te worden.

Nee, AEGEE-Enschede is een open studentenvereniging wat betekent dat we geen ontgroening hebben en je op elk moment lid kan worden. Na de Kick-In is er tijd om de vereniging tijdens de HAIP te leren kennen!

De HAIP is Het After Intro Programma van AEGEE. Dit zijn vijf weken die vol zitten met de leukste activiteiten om de vereniging beter te leren kennen, maar vooral natuurlijk om plezier te hebben. Tijdens de HAIP leer je veel verschillende mensen kennen van buiten je studie, maar ook van verschillende jaarlagen.

Als je meedoet aan de HAIP is er niks verplicht en draait alles om het gezellig hebben met elkaar. Bij vragen kun je contact met ons opnemen of als je interesse hebt om deel te nemen kun je je hier aanmelden!

De kick-in vindt dit jaar plaats van woensdag 24 augustus tot en met donderdag 1 september.

Bij AEGEE-Enschede geldt; studie gaat voor. Bij een geweldige studententijd horen natuurlijk ook goede punten tijdens de tentamenweken. Tijdens de tentamenweken kun je overal op de universiteit AEGEEers tegenkomen om samen te studeren. Na iedere tentamenweek organiseren we een natentamenfeest om het einde van de week te vieren!

Bij AEGEE kun je zelf bepalen hoe actief je wordt en hoeveel tijd je erin steekt. Na de HAIP kun je een jaarclub vormen en later kun je aansluiten bij een dispuut. Je kunt je ook aansluiten bij een van de vele commissies om naast je studie ook actief te zijn!

Bij AEGEE helpen we je graag op weg met je studie. In je eerste jaar is het belangrijk dat je je BSA haalt! Dit betekent dat je 45 Ecs binnensleept. 

Gedurende het jaar houdt AEGEE rekening met de tentamenweken en zal geen activiteiten in deze periodes plannen. Hierdoor kun je je helemaal focussen op je studie, om daarna te genieten van het natentamenfeest!

De contributie is maar €60,- per jaar. Daarvoor kan je deelnemen aan alle activiteiten die AEGEE organiseert en ben je altijd welkom op onze kroeg Asterion voor een drankje!

Natuurlijk! Je kunt bij AEGEE lid worden vanaf 17 jaar, je mag dan alleen geen alcohol drinken in onze kroeg Asterion.