Spring Agora Enschede 2023

IMG_5039

16 Mei was het dan zover: Spring Agora Enschede 2023! Dit was alweer de vijfde agora die heeft plaatsgevonden in Enschede, en de 75ste Agora van AEGEE-Europe. We hebben voor een week ruim 400 Europeanen mogen ontvangen in Enschede, met wie we nieuwe connecties hebben gelegd, pittige discussies hebben gevoerd, onze kennis hebben verbreed en natuurlijk ook fantastisch feest hebben gevierd.

De Agora vond zoals gewoonlijk weer plaats op de campus van de UT. Een gemiddelde dag bestond uit wakker worden in het sportcentrum, om vervolgens door te kachelen naar de ochtend plenary in de Waaier. In de Waaier vonden naast de plenaries ook de prytaniae plaats, de discussies tussen alle locals van AEGEE-Europe over beleid, toekomstvisie en projecten. Voor, tussen en na sessies door hebben we genoten van culinaire hoogstandjes bereid door onze helpers of via catering. 

In de avonden hebben we genoten van het Social Program centraal, een divers programma dat op verschillende plekken heeft plaatsgevonden. We hebben feesten gehad op de campus, op het festivalterrein van Green Vibrations en in de stad, natuurlijk in onze eigen kroeg Asterion. Een unicum waren de feestbussen die van de campus mensen naar de stad bracht. Naast de feestjes hadden we ook een alternatief programma, bestaande uit activiteiten als een pubquiz, een improvisatie workshop en een filmavond.  

Deze Spring Agora stond vol in het thema van Sources of Change”. Duurzaamheid is immers een punt wat erg speelt binnen onze samenleving. Vandaar de focus op het delen van kennis en inzichten over groene technologie en duurzaamheid tijdens de Spring Agora. Dit is gelukt door verschillende workshops, een lecture van de European Space Agency en door verscheidene maatregelen tijdens de Agora zelf zoals eco-coins en cups op feestjes of energiezuinig reizen.  

Al met al is het een groot succes geweest, en was het een van de beste Agoras to date! Dit was niet mogelijk geweest zonder de inzet van het Core Team, bestaande uit Lukas, Rik, Lieve, Jacomine, Susan, Orla en Matthias. Verder hebben de SoCie, WelCom en LogiCie vele taken en uitdagingen opgepakt om de Agora zo soepel mogelijk te laten lopen. Als laatst waren de helpers, en dus onze leden, essentieel voor de uitvoering van de Agora. Dankzij al jullie gezamenlijke inzet blijft Spring Agora Enschede 2023 een week om nooit meer te vergeten!